+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Zonnepanelen laten plaatsen

Een slimme keuze! Dankzij zonnepanelen bespaar je op lange termijn flink op je energiefactuur. Maak je woning klaar voor de toekomst en geniet meteen van de opbrengst.

Bespaar tot

€900 per jaar!

Door zonnepanelen te laten installeren

Welke systemen voor zonnepanelen plaatsen we?

Benieuwd naar de werking van onze zonnepanelen? Maak je geen zorgen: de experts van Energie De Kempen plaatsen enkel zonnepanelen van topkwaliteit. Onze adviseur komt eerst ter plaatse voor een grondig gesprek, waarin hij luistert naar je wensen en noden. In dat gesprek komen ook toekomstvragen aan bod: heb je plannen voor een elektrische wagen? Of is er gezinsuitbreiding op komst? We nemen het allemaal mee in ons aanbod.

In gemiddeld 7 jaar terugverdiend

Zonnepanelen zijn een rendabele investering. Ze brengen meer op dan een spaarboekje. De terugverdientijd van een nieuwe installatie is gemiddeld 7 jaar. Daarna is je geproduceerde elektriciteit pure winst.

Vrijheid en autonomie

Dankzij zonne-energie heb je meer vrijheid en controle over je energie. Schommelingen in energieprijzen hebben minder invloed op je stroomkosten.

Jarenlange ervaring

Energie De Kempen heeft 15 jaar ervaring. De zaakvoerder is al 20 jaar actief in de energiesector. We staan je bovendien bij tijdens het hele proces, van offerte tot dienst na verkoop.

10 jaar installatiegarantie

En 25 jaar all-in garantie op de zonnepanelen

Dankzij zonnepanelen dalen je energiekosten.

Zonnepanelen zijn een duurzame investering. Je zal merken dat je energiekosten snel dalen. Door die besparingen heb je de investering na 7 jaar al volledig terugverdiend. De zonnepanelen van Energie de Kempen gaan gegarandeerd 25 jaar mee. Na de terugverdientijd van 7 jaar, geniet je dus van 18 jaar gratis groene stroom!

De Roofbox

Deze stevige constructie met optimale hellingsgraad zorgt voor voldoende ventilatie. De roofbox is de ideale oplossing voor het plaatsen van zonnepanelen op platte daken.
 • Geschikt voor platte daken
 • Optimale hellingsgraad van 10 graden

Indak zonnepanelen

Deze panelen sluiten naadloos aan bij het dak omdat ze rechtstreeks geïnstalleerd worden tegen het dakbeschot. Ze liggen perfect in lijn met de dakpannen, waardoor ze minder opvallen.
 • Perfect in lijn met de dakpannen
 • Hier nog een kenmerk van dit type

Smartroof zonnepannen

Deze dakpannen hebben een geïntegreerd fotovoltaïsch element. Ze vervangen normale dakpannen en worden volledig geïntegreerd in het dak, waardoor ze minder opvallen.
 • Vervangen de normale dakpannen
 • Volledig geïntegreerd in het dak
Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen

Onze A-merken

Wij adviseren je om te kiezen voor een sterk merk, dat gewaarborgde garanties biedt. We werken samen met merken als LG, Sunpower en Panasonic. Maar ook andere producenten zoals REC, Q cells e.a kunnen wij aanbieden.

Zonnepanelen die er goed uitzien

Wist je dat er verschillenden manieren zijn om zonnepanelen op een dak te plaatsen?

Full black panelen via een opdak of indak systeem

Opdak systeem

De zonnepanelen worden bovenop de dakpannen geplaatst. Het voordeel van dit systeem is het montagegemak. De haken waar de zonnepanelen aan worden bevestigd worden op montagerails gemonteerd. Een ander opdaksysteem is van Alius Energy. Met dit systeem worden de panelen niet met klemmen vastgezet, maar in de profielen gelegd. Uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen wordt hiermee opgevangen. Dankzij de verankerde dakhaken wordt het risico op schade door extreme windbelasting beperkt. De speciaal gevormde inlegprofielen en kunststof eindkapjes geven het systeem een strakke uitstraling. De panelen liggen mooi tegen elkaar aan en er zijn geen storende elementen, zoals uitstekende montagerails.

Indak systeem

De zonnepanelen worden rechtstreeks tegen het dakbeschot geïnstalleerd en sluiten naadloos aan bij het dakoppervlak. Ze liggen niet óp de dakpannen maar komen in plaats van de dakpannen. Omdat de indak-zonnepanelen perfect in lijn liggen met de dakpannen vormen ze één geheel met het bestaande dak. Door het speciaal hiervoor ontworpen inlegframe zijn de panelen makkelijk en snel te plaatsen

Beoordeling door onze klanten

9.2
 • 9.2 Totaaloordeel
 • 9.4 Offertetraject
 • 8.9 Meedenken
 • 9.4 Plaatsing
 • 9.0 Kwaliteit

Maximale score is 10. Gebaseerd op 20 beoordelingen op klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan.

Welke omvormer past bij jouw zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom. Maar de meeste huishoudapparaten werken enkel op wisselstroom. Daarom heb je een omvormer nodig, die de zonne-energie omzet in bruikbare stroom.

Een goede omvormer optimaliseert je energieopbrengst, zodat er geen energie verloren gaat. Onze adviseur vertelt je graag welke omvormer het best bij jouw systeem past.

Omvormer SMA

Als marktleider voor zonne-energie omvormers zet SMA steeds weer de norm. Een toprendement van 98% en hoger zorgt voor maximale opbrengst in combinatie met veel gebruiksgemak.

Omvormer solaredge

Een intelligente omvormer die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop de energie wordt geoogst en beheerd in een fotovoltaïsche systeem. De gelijkstroom geoptimaliseerde omvomer maximaliseert energieopwekking op het niveau van individuele zonnepanelen, hierdoor wordt een lager kWh prijs gerealiseerd

Omvormer HUAWEI

Huawei is één van de grootste multinationals van China op het gebied van elektronica met een omzet van 40 miljard dollar. Huawei werkt op zowel aparte optimizers als batterij

Omvormer Enphase

Enphase is dé marktleider als het gaat om micro-omvormers. Niet één omvormer gaat de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormen, maar ieder paneel beschikt over zijn eigen omvormer. Omdat de panelen niet in serie worden geschakeld is een Enphase systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Met de uitgebreide monitoring van Enphase krijg je een goed inzicht in de opbrengst van de zonnepanelen.
zonnepanelen

Altijd een advies op maat

De keuze voor een omvormer is niet altijd makkelijk. Onze adviseur helpt je op weg met meer informatie over het vermogen en de kwaliteit van de omvormer. Daarbij houdt hij steeds rekening met je wensen en je budget.

Beheer je energieverbruik via de energiemeter

De energiemeter geeft je een zicht op het stroomverbruik van al je huishoudtoestellen. De slimme monitor meet nauwkeurig hoeveel kWh-energie wordt verbruikt. Je kan de elektriciteit naar de toestellen van jouw keuze sturen, zodat je je zonne-energie op een intelligente manier gebruikt.

Mobiele app energie de kempen

Beheer je energieverbruik via onze app

Je kan je energieverbruik ook mobiel beheren. Met onze app kan je de energieproductie van je zonnepanelen eenvoudig en gratis opvolgen. Je ziet er ook hoeveel energie je op dat moment produceert en verbruikt. Je vindt er bovendien meteen de opbrengst van je zonnepanelen terug. De digitale meter biedt meer, want via de mobiele monitoring kan je ook je huishoudapparaten zelf bedienen. Je kan ze handmatig of automatisch in- en uitschakelen.

De app biedt je dus een realtime inzicht in het systeem, waardoor je de beschikbare energie zo goed mogelijk en maximaal gebruikt!

Handige functies van de app

De app werkt met veel gebruiksvriendelijke functies waarmee je je huishoudapparaten kan bedienen.

Smart save

Gebruik je beschikbare zonne-energie om het apparaat van vermogen te voorzien. Pas als er onvoldoende zonne-energie is, wordt op netvermogen overgeschakeld.

Overtollige zonne-energie mode

Selecteer een apparaat dat voorrang heeft op de andere apparaten. Dat apparaat krijgt altijd de maximaal beschikbare energie.

Scheduler

Stel meerdere programma’s in voor een automatische bediening van het apparaat, zoals tijdschema’s voor het in- en uitschakelen van de terrasverlichting

Handmatig

Schakel apparaten eenvoudig in of uit.

Meteen van start!

1. Heb je interesse in zonne-energie? Vraag bij ons een offerte aan.
2. Onze adviseur belt je op en bespreekt wat je wensen en verwachtingen zijn.
3. Onze adviseur komt ter plaatse en maakt een prijsindicatie.
4. Offerte aanvaard? Al na X weken beginnen we met het plaatsen.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!