+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Subsidie zonnepanelen

subsidie zonnepanelen

Milieubewust wonen blijft interessant dankzij nieuwe Vlaamse subsidie zonnepanelen

Wie in 2021 zonnepanelen installeert, kan rekenen op een nieuwe subsidie voor zonnepanelen, dankzij de investeringspremie van de Vlaamse regering. Deze investeringspremie geldt gedurende een periode van 4 jaar. Dit werd in de loop van 2020 al enkele malen in de media aangekondigd, maar op dat moment was het nog een kwestie van afwachten. Inmiddels is het nieuwe jaar ingegaan en is de premie een feit. Wist je dat de groepsaankoop ook een interessante mogelijkheid is. 

Dankzij de premie wordt het interessanter dan ooit om te investeren in zonne-energie. Wil je alles weten over de nieuwe Vlaamse subsidie voor zonnepanelen? Lees dan snel verder

Neem contact op

Voorwaarden voor ontvangen subsidie zonnepanelen

Wanneer je een blik werpt op onderstaande tabel, zie je direct hoe sterk het potentieel is van de nieuwe premie voor fotovoltaïsche cellen (zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit). 

Let op: deze bedragen gelden alleen onder de volgende voorwaarden:

  • De installatie van zonnepanelen is gedaan door een erkende aannemer en bedraagt maximaal 10 kVa en het gebouw moet vóór 1 januari 2014 aangesloten zijn op het distributienet.
  • De omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen werd meer dan 5 jaar geleden werd verleend en het gebouw voldoet aan de EPB-eisen. Dit betekent inderdaad dat nieuwbouwwoningen uitgesloten zijn, maar daarvoor gelden dan weer andere voordelen.
  • De panelen moeten dit jaar (2021) en binnen de 3 maanden na installatie aangemeld worden bij de netbeheerder.
  • De zonnepanelen moeten het vereiste keuringscertificaat bezitten. 
Geïnstalleerd systeemvermogen van de zonnepanelenToegekende subsidie
1 kWp€ 300
2 kWp€ 600
3 kWp€ 900
4 kWp€ 1.200
5 kWp€ 1.350
6 kWp€ 1.500

 

De steunmaatregel is geldig vanaf 2021 en loopt tot het einde van 2024. Het bedrag dat je als eigenaar uitbetaald krijgt, gaat weliswaar jaarlijks 25% naar beneden, toch is deze landelijke subsidie meer dan behoorlijk. 

Hou je enkel en alleen rekening met de premie, dan kun je een investering van € 5.000 al in minder dan 10 jaar terugverdienen. En met de deskundige begeleiding van Energie de Kempen kun je dat nog verder reduceren naar 7 jaar.

Esthetiek We zorgen voor kwaliteitsvolle zonnepanelen die mooi bij de woning passen.
Advies op locatie We komen ter plaatse opmeten, bespreken de staat van het dak en overlopen alle opties.
Service We bieden een uitstekende service, die blijft lopen na de plaatsing.
Hoge kwaliteit Onze zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit. We werken enkel met merken waarvan we weten dat ze je niet teleurstellen.
teamenergie de kempen

Gratis realistische inschatting subsidie zonnepanelen

Weten wat de nieuwe premie je opbrengt, is pas het begin van het verhaal. Er zijn nog andere factoren die in jouw voordeel spelen. Denk maar aan eventuele lokale subsidies.

Wil je weten wat zonnecellen je van 2021 tot 2024 en daarna kunnen opbrengen? Roep dan de raad in van een adviseur van Energie de Kempen. Wij maken gratis en vrijblijvend een schatting voor je op. 

Jouw adviseur weet perfect wat de mogelijke bijkomende subsidies voor zonnepanelen zijn per gemeente. Bij hem of haar kun je terecht met alle vragen die je mocht hebben, niet alleen over de premie voor PV-cellen, maar ook over andere methodes om duurzame energie op te wekken, te gebruiken of te bewaren. 

batterij

Handige extra’s

Een voorbeeld van zo’n andere methode is een slimme batterij. Zo’n slimme batterij zorgt in steeds meer huishoudens voor de opslag van overtollige energie. Deze kun je inzetten op de momenten dat er onvoldoende zonlicht is, en in Vlaanderen hebben we zulke periodes maar al te vaak.

Vergeet ook niet de digitale meter waarmee je de consumptie van je energie op het juiste moment van de dag kunt plannen. Het zal in het begin even wennen zijn om je verbruikspatroon aan te passen, maar als je eenmaal geleerd hebt wanneer je hoeveel energie rechtstreeks moet verbruiken, ga je definitief het verschil aan je energierekening zien.

Overweeg je de aankoop van een elektrische wagen of een hybride? Dan is het mogelijk om een laadpaal te plaatsen voor snel en veilig opladen.

meterr

Wees voorbereid op het capaciteitstarief

Vanaf 2022 voert het Vlaamse controleorgaan voor de energiemarkt, kortweg Vreg, het capaciteitstarief in. Dit is een regelgeving die onder meer voortvloeit uit de Europese Elektriciteitsrichtlijn en die in Nederland, Spanje en Italië al een feit is. Vanaf dat moment zal het cruciaal zijn dat je heel goed weet hoeveel energie je precies opwekt en verbruikt, en vooral wanneer je deze consumeert.

Beoordeling door onze klanten

9.2
  • 9.2 Totaaloordeel
  • 9.4 Offertetraject
  • 8.9 Meedenken
  • 9.4 Plaatsing
  • 9.0 Kwaliteit

Maximale score is 10. Gebaseerd op 20 beoordelingen op klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan.

subsidie zonnepanelen expert

Naast subsidie zonnepanelen ook btw-teruggave groene lening

Zoals gezegd, de subsidie in 2021 is niet het enige bepalende element van het bedrag dat je jaarlijks kunt besparen dankzij de aanschaf van zonnepanelen. Als je gebruik kunt maken van een groene lening met een lage rente, dan voel je de investering nauwelijks in je portemonnee. Vraag met een gerust hart aan je adviseur wat de gunstige voorwaarden zijn voor jouw gemeente en hoe het staat met een mogelijke btw-teruggave indien je een lening aangaat. Dat je een deel van je btw terugkrijgt, is vermoedelijk het interessantste voor een lening van 25 jaar, maar ook voor kortere perioden loont dit de moeite.

maatwerk zonnepanelen

E-peil woning

Ten slotte is het belangrijk dat je weet hoe het E-peil van je woning in dit alles een rol speelt. Wie energiezuinig bouwt en woont, plukt daar de vruchten van. Heb je al upgrades gedaan aan de verwarming of airco van je huis? Je adviseur zal je de nodige informatie geven om deze elementen aan te pakken en je uitleggen wat je kunt doen om de luchtdichtheid van je huis te garanderen, of oververhitting in de zomer tegen te gaan.

zonnepanelen

Een transparante offerte

Is de adviseur klaar met zijn oefening? Dan zul je ontdekken dat de mogelijkheid om je investering terug te verdienen niet de eerder vermelde 10 jaar is, maar dat dit zelfs teruggebracht kan worden tot 7 jaar. Dat is het voordeel van vooraf uitgebreid geïnformeerd te zijn. Tenslotte gaat het bij de investering in zonnepanelen om een relatief hoog bedrag. 

Heb je interesse om zonnepanelen te kopen, dan zullen wij bij Energie de Kempen een gedetailleerde en vrijblijvende offerte opstellen, volledig op maat en met 25 jaar all-in-garantie. Je adviseur bespreekt met jou onder andere de verschillende soorten panelen die beschikbaar zijn. Afhankelijk van je dak, kan je de keuze maken tussen bijvoorbeeld de Roofbox – die uitermate geschikt is voor een plat dak – of het opdaksysteem, dat een snelle en gemakkelijke montage mogelijk maakt. Er zijn nog meer systemen, want niet iedereen in Vlaanderen heeft een standaarddak.

Expertise voor een degelijke en veilige installatie

Ben je zelf handig genoeg om het PV-dak te plaatsen? Dan beperkt je offerte zich tot het benodigde materiaal met een lange levensduur en aan een scherpe prijs. Vanzelfsprekend kun je de montage ook aan een expert overlaten. Indien nodig neemt deze dan ook de aansluiting aan de meterkast voor zijn rekening. In beide gevallen kun je rekenen op de knowhow van een bedrijf dat al meer dan 20 jaar actief is in de energiesector en met 15 jaar ervaring in zonnepanelen.

Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
toekomst zonnepanelen

Aanmelding bij netbeheer

Wil je meer weten over de nieuwe subsidie voor zonnepanelen? Of heb je al besloten om zonnepanelen aan te schaffen? Neem dan contact op met Energie de Kempen. 

Wanneer je bij ons zonnepanelen aanschaft, zorgen wij voor de aanmelding bij de netbeheerder binnen de vereiste termijn. Onze service-na-verkoop reikt bovendien verder dan de eindoplevering. Er worden binnenkort nog diverse innovaties verwacht voor slim energiebeheer. Of het nu vóór, tijdens of na de installatie is, blijf in contact met Energie de Kempen.

Neem contact met ons op

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!