+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Zonnepanelen installateurs

zonnepanelen installateurs

Zonnepanelen Installateurs bij Energie de Kempen zorgen voor veilige en vakkundige installatie

Twijfel je of je jouw nieuwe zonnepanelen zelf wil installeren, of dit aan experts wil overlaten? Bij Energie de Kempen kun je bij de aankoop van zonnepanelen kiezen of je de montage zelf doet, of overlaat aan een van onze ervaren zonnepanelen installateurs. In beide gevallen mag je rekenen op een gedetailleerde en vrijblijvende offerte en op 100% ondersteuning. Niet alleen beantwoorden wij alle vragen die je hebt over het installeren van zonnepanelen, maar ook over de digitale teller, een slimme batterij en een laadpaal.

Neem contact op
zelf zonnepanelen installeren

Zonnepanelen installateurs inschakelen of zelf zonnepanelen installeren?

Ben je een bedreven klusser en heb je al met succes een aantal bouwkundige ingrepen gedaan aan je huis? Super! Dan denk je misschien dat je je nieuwe zonnepanelen ook wel even zelf installeert. Toch is het beroep van installateur van zonnepanelen een vak apart.

Hoewel je ervoor kunt kiezen je zonnepanelen zelf te installeren, adviseren we je om het jezelf gemakkelijk te maken en dit niet te doen. Doe een beroep op de zonnepanelen installateurs experts bij Energie de Kempen. De zonnepanelen installateurs van Energie de Kempen voor een naadloze administratieve voorbereiding en verrichten de installatie in een mum van tijd. Bij oplevering heb je een degelijk dak dat er niet alleen mooi uitziet, met ook het hoogst mogelijke rendement levert.

 

Esthetiek We zorgen voor kwaliteitsvolle zonnepanelen die mooi bij de woning passen.
Advies op locatie We komen ter plaatse opmeten, bespreken de staat van het dak en overlopen alle opties.
Service We bieden een uitstekende service, die blijft lopen na de plaatsing.
Hoge kwaliteit Onze zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit. We werken enkel met merken waarvan we weten dat ze je niet teleurstellen.
internationale eisen zonnepanelen installateur

Lokalen, nationale en internationale eisen

Laat je je zonnepanelen door een van onze zonnepanelen installateurs experts installeren? Dan voldoen de zonnepanelen aan alle vereisten die lokaal, nationaal en zelfs internationaal opgelegd worden. Ja, ook in Europa legt men normen op voor de aankoop en bouw van zonnepanelen; sommige daarvan zijn relatief streng. We werken hiermee dan ook aan onze eigen toekomst en die van onze kinderen.

kennis zonnepanelen installateur

Een adviseur met de nodige kennis

Overweeg je de aankoop van zonnepanelen en heb je besloten deze niet zelf te monteren? Dan is het belangrijk dat je vooraf grondig zoekt naar iemand die in dit proces vanaf het begin tot het einde aan je zijde staat. Daarom kiezen vele gebruikers voor de zonnepanelen installateurs van Energie de Kempen. 

Onze beoordelingen liegen er dan ook niet om. Klanten zijn hoofdzakelijk tevreden over het aangename en niet-opdringerige contact, de volledige, eerlijke en concrete uitleg, over het snelle werk en… de overduidelijke liefde voor het vak.

maatwerk zonnepanelen

Maatwerk op-en-top

Op onze website krijg je een duidelijk inzicht in de verschillende systemen die mogelijk zijn. Heb je een schuin dak of een plat dak en naar welke windrichting staat het? Wat is je huidige verbruik en hoe verwacht je dat dit in de toekomst zal evolueren? Heb je een elektrische auto, of ben je van plan er een aan te schaffen? Mogelijk zijn er nog andere elementen die de aandacht opeisen. Je kunt kiezen uit een systeem dat rekening houdt met de meest uiteenlopende elementen en dat tenslotte volledig aan jouw verwachtingen aangepast is. Dit is maatwerk op-en-top!

Beoordeling door onze klanten

9.2
  • 9.2 Totaaloordeel
  • 9.4 Offertetraject
  • 8.9 Meedenken
  • 9.4 Plaatsing
  • 9.0 Kwaliteit

Maximale score is 10. Gebaseerd op 20 beoordelingen op klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan.

Zonnepanelen installateurs

Het financiële plaatje

Wil je de opbrengsten van verschillende merken zonnepanelen naast elkaar zien om een gerichte inschatting te maken? Ook daar helpen wij van Energie de Kempen je graag bij. De adviseur van Energie de Kempen kent het financiële plaatje door en door. Wie het plaatsen van zonnepanelen overweegt, denkt meestal in de eerste plaats alleen maar aan de kosten en opbrengsten die daar direct aan verbonden zijn. Een goed geïnformeerd adviseur ziet verder dan dit. Bij hem of haar kun je ook terecht voor alle informatie over een eventuele groene lening met lage rente, de garantie, de terugbetaling van btw over een termijn van maximum 25 jaar, de aanvraag van Vlaamse en gemeentelijke premies en andere administratieve handelingen.

ervaring zonnepanelen installeren

Een zonnepanelen installateur met de nodige ervaring

Er is toch wel een beetje moed voor nodig om op een dak te klimmen en daar aan het werk te gaan, vooral als het een schuin dak is. De dakwerkers van Energie de Kempen hebben daar echter geen last van. Ze zijn zelfverzekerd, maar niet roekeloos, want veiligheid is voor ons steeds een prioriteit. Ze staan standvastig op hoog niveau en leveren werk van hoog niveau. 

Er zijn diverse systemen, allen met hun voor- en nadelen. Onze installateurs van zonnepanelen hebben met al deze systemen uitgebreide ervaring. Komt er een nieuw en interessant systeem op de markt, dan wordt er gezorgd voor de nodige scholing, zodat optimale installatie steeds verzekerd is.

elektricien zonnepanelen installeren

Naast installateurs ook elektriciens betrokken bij installatieproces zonnepanelen

Ook elektriciens spelen een cruciale rol in het installatieproces van de zonnepanelen. Dat is logisch, aangezien de aansluiting aan het distributienet aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om de investeringspremie te verkrijgen die de Vlaamse regering aanbiedt. Deze loopt van 1 januari 2021 tot eind 2024. Het spreekt vanzelf dat elektriciens van Energie de Kempen beschikken over het vereiste certificaat van bekwaamheid RESCert. De aanmelding van de zonnepanelen bij de netbeheerder, uiterlijk 3 maanden na de indienstname neemt Energie de Kempen trouwens voor zijn rekening. Hierover hoef jij je geen zorgen te maken.

Keurmerken zonnepanelen

Er bestaan verschillende nationale en internationale keurmerken als het gaat om de installatie van zonnepanelen. Sommige daarvan duiden op een belangrijke toegevoegde waarde. Dankzij het RoHS-keurmerk weet je bijvoorbeeld dat de productie van de zonnepanelen voldoet aan de wettelijke richtlijnen en dat ze veilig zijn om gebruikt te worden. Heeft een bedrijf het Nederlandse Zonnekeur-certificaat verdiend, dan betekent dit dat het kwaliteit levert en de werkzaamheden veilig uitvoert.

Het is goed mogelijk dat je tijdens of na de werken het Sterkin-label op de elektriciteitskast aantreft. Ook dit duidt erop dat je met de juiste mensen in zee gegaan bent. Mocht je de letters TÜV op de zonnepanelen zien, dan weet je dat hier de typische Duitse grondigheid aan de basis ligt. In ons buurland bevinden zich de pioniers op het gebied van fotovoltaïsche cellen. Dit zijn de belangrijkste keurmerken, maar er bestaan er nog meer. Niet alle certificaten zijn trouwens verplicht. 

Tenslotte is er nog Belsolar, een beroepsorganisatie opgericht om de toepassing van zonne-energie te bevorderen. Het aantal leden dat aangesloten is aan deze federatie, groeit nog steeds. De informatie die je op hun website vindt, is vooral interessant als je bijkomend wilt overstappen naar een zonneboiler.

Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
toekomst zonnepanelen

Als zonnepanelen pas het begin zijn

De technologie op het gebied van zonnepanelen is nog steeds in volle ontwikkeling. Het is dan ook slim om op de hoogte te blijven van de inspanningen van de Vlaamse regering om mensen te belonen die zich inzetten om milieuvriendelijk te leven en zelf te zorgen voor schone energie. Vooral als je de installatie van zonnepanelen slechts beschouwt als de eerste stap naar een energiezuinige woning, kun je nog een beroep doen op de expertise van adviseurs met kennis van zaken. 

Energie de Kempen is al 20 jaar actief in de energiesector en wist al 15 jaar ervaring op te bouwen als installateur van zonnepanelen. Blijf dus vooral in contact met dit bedrijf, ook wanneer je zonnepanelen veilig en wel op je dak liggen.

Neem contact met ons op

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!