+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Groepsaankoop

zelf zonnepanelen installeren

Groepsaankoop zonnepanelen voor een scherpe prijs

Samen sta je sterker en dit geldt zeker als je de keuze maakt voor groepsaankoop zonnepanelen. Je bent met elkaar goedkoper uit dan wanneer je individueel zonnepanelen op je dak laat aanbrengen. Met tijdelijke acties profiteer je van financieel voordeel en daarom kiezen veel mensen voor goedkope zonnepanelen middels groepskorting die wordt verleend door de aanbieder. Zonnepanelen kopen in een groep levert echter niet alleen maar voordelen op. Hoe zit dat eigenlijk? Waarom is het mogelijk interessant om een bulk zonnepanelen aan te schaffen en hoe kan Energie de Kempen hierin iets voor jou betekenen?

Neem contact op
zonnepanelen

Waarom je kiest voor een groepsaankoop zonnepanelen

Een groepsaankoop zonnepanelen komt niet zomaar tot stand. Dankzij de massaproductie van zonnepanelen zijn ze flink in prijs gedaald en dit heeft alles te maken met de enorme interesse in groene energie. Door zonnepanelen met een grote groep mensen aan te schaffen, zijn ze extra goedkoop aan te schaffen en te plaatsen. De korting van collectief zonnepanelen aankopen kan oplopen van een paar honderd euro tot wel duizenden euro’s.

Vaak worden er zogenaamde inschrijvingen georganiseerd door provincies en gemeenten om mensen en bedrijven te stimuleren voordelig zonnepanelen aan te schaffen en te laten plaatsen. Een inschrijving is vrijwel altijd gratis en je zit nergens aan vast. Na de organisatie van een veilig ontvang je een persoonlijk aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je huis.

Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
Energie de Kempen
Installatie van de energiekast

Voordelen van een groepsaankoop zonnepanelen

Een groepsaankoop zonnepanelen kent diverse voordelen:

 • Hoe groter de groep mensen die zonnepanelen koopt, hoe aantrekkelijker de prijs.
 • Met een groepsaankoop is keuzestress te voorkomen. Vanwege een standaardpakket hoef je niet eerst zelf allerlei informatie te verzamelen om tot een beslissing te komen.
 • Je bent te allen tijde verzekerd van een redelijke kwaliteit zonnepanelen. Organisatoren leggen een bepaalde kwaliteit neer en daar kan je dan ook vanuit gaan.
ervaring zonnepanelen installeren

Nadelen van een groepsaankoop zonnepanelen

De lagere prijs van een groepsaankoop zonnepanelen is verleidelijk, maar toch kleven er wel degelijk nadelen aan zonnepanelen kopen in een groep:

 • Vanwege hevige concurrentie met andere installateurs kan er niet altijd een extra korting worden gegeven. Vaak gaat dit ten koste van materialen en kwaliteit.
 • Bij groepsaankopen wordt vaak gebruik gemaakt van standaardpakketten. Dit betekent dat maatwerk vaak niet mogelijk is.
 • Zonnepanelen koop je voor een periode van minimaal 25 jaar. Daarom is het belangrijk niet voor de goedkoopste aanbieder te gaan. Schijn bedriegt en je komt van een koude kermis thuis. Bij slechte plaatsing kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld gaan lekken.
 • Bij een groepsaankoop weet je vaak niet wie de zonnepanelen komt installeren, want er wordt meestal niet gewerkt met lokale installateurs. Terwijl je vaak wel een voorschot moet betalen. Dit zorgt dan ook voor een onzekere situatie.

Beoordeling door onze klanten

9.2
 • 9.2 Totaaloordeel
 • 9.4 Offertetraject
 • 8.9 Meedenken
 • 9.4 Plaatsing
 • 9.0 Kwaliteit

Maximale score is 10. Gebaseerd op 20 beoordelingen op klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan.

Elektrische auto opladen

Tips bij zonnepanelen kopen in een groep

Naast voordelen kleven er dus ook nadelen aan de groepsaankoop zonnepanelen. Wil je eerdergenoemde problemen voorkomen? Lees de tips van Energie de Kempen en voorkom vervelende en kostbare tegenvallers:

 • Kies altijd voor een lokale installateur voorzien van een Rescert- of Quest-label. Hiermee verzeker jij je van kwaliteit en bekwaamheid.
 • Door het laten maken van een plan specifiek voor jouw dak zijn allerlei problemen te voorkomen. Dit gaat gepaard met advies op maat.
 • Maak betrouwbaarheid, kwaliteit, rendement en service tot je belangrijkste aandachtspunten bij zonnepanelen kopen in een groep.
 • Op zoek naar de beste zonnepanelen 2019? Je doet er altijd goed aan de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.
 • In plaats van deel te nemen aan een collectieve aankoop van zonnepanelen is het beter om te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf. Energie de Kempen is zo’n bedrijf en garandeert je topkwaliteit, een aantrekkelijk rendement én een uitstekende service.
subsidie zonnepanelen expert

Welke mogelijkheden biedt Energie de Kempen?

In plaats van zonne-energie ‘kopen’ met een groep, is zonnepanelen huren of individueel zonnepanelen kopen en laten plaatsen via Energie de Kempen een betere keuze. Wat hebben we jou te bieden?

 • Bij Energie de Kempen staan altijd jouw wensen en ideeën centraal. Bovendien houden we altijd rekening met je budget.
 • Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met groene energie en zonnepanelen. Hieruit blijkt onze expertise.
 • Wij garanderen je advies op maat en een systeem dat geschikt is voor jouw dak.
 • Ook voor een laadpaal plaatsen zit je bij ons helemaal goed.
 • Zonnepanelen zelf plaatsen is niet mogelijk. Gelukkig werkt Energie de Kempen samen met erkende lokale installateurs. Hiermee bieden we kopers van zonnepanelen altijd een uitstekende service.
 • We bieden je altijd de keuze uit een uitgebreid aanbod zonnepanelen, bijvoorbeeld fotovoltaïsche zonnepanelen. Daarnaast adviseren we je graag over welke subsidies zonnepanelen er mogelijk zijn.
airconditioning

Neem contact op met Energie de Kempen

Is een groepsaankoop zonnepanelen niets voor jou en wil je weten wat de kosten zijn van individueel zonnepanelen plaatsen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij Energie de Kempen. Na bezoek van onze adviseur ter plaatse ontvang je van ons de definitieve offerte zonnepanelen voor het plaatsen van zonnepanelen. Wil je graag meer informatie over zonnepanelen kopen in een groep of advies op maat? Neem direct contact op met ons ervaren team van energiedeskundigen en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijfspand

Contact

Meteen van start!

1. Heb je interesse in zonne-energie? Vraag bij ons een offerte aan.
2. Onze adviseur belt je op en bespreekt je wensen en verwachtingen.
3. Onze adviseur komt ter plaatse en maakt een prijsindicatie.
4. Offerte aanvaard? Dan plannen we een plaatsingsdatum in.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!