+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Slim energiebeheer

De digitale meter

De digitale meter wordt ook wel eens de ‘slimme’ meter genoemd. Slim, vanwege zijn mogelijkheden om informatie te ontvangen en te versturen. Zo verloopt de meteropname volledig automatisch en heb je een veel beter zicht op je energieverbruik. Je kan een digitale meter uitbreiden! Er bestaan tegenwoordig allerlei energiebeheersystemen die je aan je digitale elektriciteits- en gasmeter kan koppelen, die hem nóg slimmer maken!

Geen manuele meteropnames aan huis

Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd.

Goedkoper aan- en afsluiten

Een digitale meter kan probleemloos vanop afstand aan- en afgesloten worden. Hierdoor vallen de aan- en afsluitkosten zo goed als weg.

Tegen fraude

Makkelijker opsporen van energiefraude en domiciliefraude.

Inzicht

Maandelijkse terugkoppeling van uw eigen verbruik zodat u hier sneller op kunt inspelen.
zonnepanelen

Een slim huis met een slim energiebeheersysteem

Een slim energiebeheersysteem stelt je in staat om zelf keuzes te maken op het vlak van energieverbruik. Het is véél meer dan enkel de opgewekte energie van je zonnepanelen opvolgen.

Verlaag je energieverbruik, verhoog het verbruik van je zonne-installatie en word energieonafhankelijker. De slimme omvormer is het brein van het slim energiebeheersysteem. Die zorgt ervoor dat energie zo optimaal mogelijk gebruikt word. Wanneer er voldoende zonne-energie is gaat hij de energie naar de batterij sturen of meteen naar een geconnecteerd toestel. Is er geen zonne-energie dan zorgt de batterij voor stroom. Alles wordt geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk netstroom te gebruiken.

Het slim energiebeheersysteem van Energie De Kempen is ideaal voor een aantal Smart Home Automation toepassingen.

Smart Home Automation toepassingen zijn technologieën die worden gebruikt om huishoudelijke apparaten en systemen op afstand te bedienen en te automatiseren. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

  1. Slimme thermostaten: deze apparaten kunnen de temperatuur van een huis regelen en kunnen worden geprogrammeerd om de verwarming of koeling aan of uit te zetten op basis van het tijdstip van de dag, of andere factoren.
  2. Slimme verlichting: deze verlichtingssystemen worden bediend via een smartphone of stemopdrachten, en worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden aan of uit te gaan.
  3. Slimme huishoudelijke apparaten: apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en stofzuigers, worden op afstand bediend en geprogrammeerd om taken op bepaalde tijden uit te voeren

Er zijn nog veel meer toepassingen van Smart Home Automation die het leven gemakkelijker en efficiënter kunnen maken. Onze adviseurs leren constant bij over de nieuwste ontwikkelingen om de best mogelijke service te kunnen bieden. In het geval van Smart Home Automation is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën, producten en trends.
Neem contact op voor meer informatie

Slimme boilerregelaar

Een draadloze regelaar die overtollige zonne-energie gebruikt voor warmwatervoorziening. Dit zorgt voor een zeer kostenefficiënte opslag van energie in de elektrische boiler.

Slimme schakelaar en contactdoos

Draadloze schakelaars voor het bedienen van zwembadpompen, ventilatoren, verlichting en huishoudelijke apparaten

Slim relais

Een draadloze potentiaalvrije schakelaar voor het aansturen van grote apparaten met behulp van een externe besturingsinterface. Geschikt voor warmtepompen die ondersteund worden door een Smart Grid.
Mobiele app energie de kempen

Beheer je energie via onze app

Met onze app kan je niet alleen je energieverbruik beheren, maar ook inzicht krijgen in je energieproductie. Het gebruik van de app is eenvoudig en bovendien gratis. Je kan op elke moment zien hoeveel energie je produceert en verbruikt, inclusief de opbrengst van je zonnepanelen. Met de digitale meter heb je nog meer controle, want via de mobiele monitoring kan je ook huishoudelijke apparaten bedienen.

Dankzij onze app kan je in realtime zien hoe het systeem werkt, waardoor je de beschikbare energie maximaal kan benutten!

Meteen van start!

1. Heb je interesse in zonne-energie? Vraag bij ons een offerte aan.
2. Onze adviseur belt je op en bespreekt je wensen en verwachtingen.
3. Onze adviseur komt ter plaatse en maakt een prijsindicatie.
4. Offerte aanvaard? Dan plannen we een plaatsingsdatum in.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!