+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Geen terugtellend tarief, wat nu?

Tot voorkort konden eigenaars van zonnepanelen nog aanspraak maken op het systeem van de terugdraaiende teller. Dit systeem werd nu vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Hieronder een samenvatting van wat er juist beslist is en wat er nu verandert

Wat verandert er concreet voor eigenaars van zonnepaneleninstallaties, geïnstalleerd voor 2021?

Allereerst valt de kost van het prosumententarief weg. Deze kost diende betaald te worden, om het net te gebruiken bij het terugdraaien. Deze kost bedroeg ongeveer €90 per 1000W aan vermogen van de omvormer. Voor veel mensen betekent dit toch een kost van enkelen honderden euro’s die jaarlijks wegvalt.

Ten tweede draait de meter dus niet meer terug. Dit betekent dat stroom die niet rechtstreeks opgebruikt wordt, op het net geïnjecteerd wordt. De meeste energieleveranciers geven een vergoeding voor deze op-het-net-geïnjecteerde stroom. Deze vergoeding bedraagt ongeveer 3 eurocent per kWh en is verschillend per energieleverancier.
Het is in dit systeem dus vooral belangrijk om zoveel mogelijk onmiddellijk op te verbruiken wat er opgewekt wordt. Hoe hoger de zelfconsumptie, hoe voordeliger dus.

Ten slotte krijgen de eigenaars ook een eenmalige premie om het verlies te compenseren. De procedure loopt volledig via Fluvius.Hoe kan de zelfconsumptie verhoogd worden?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de zelfconsumptie te verhogen. Deze oplossingen bieden de mogelijkheid slimmer om te gaan met overtollige productie, om te voorkomen dat deze op het net geïnjecteerd wordt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de slimme boilerregelaar, slimme stopcontacten en een thuisbatterij. Daarnaast is een airco ook een uitstekende oplossing om de overtollige energie op te gebruiken.

Wij raden steeds aan om ook een energiemeter te gebruiken. Hierbij krijgt de eigenaar een gedetailleerd zicht op zijn verbruik en opbrengsten om zo zijn verbruikspatroon te optimaliseren. Op deze manier kan de eigenaar zijn dagelijkse activiteiten afstemmen op de energie die wordt opgewekt. Dit om een zo efficiënt en rendabel mogelijk systeem te verkrijgen.

 


Hebt u nog vragen?

Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen!

Onze diensten

Wij werken met vaste krachten uit de regio. Door geen taken uit te besteden, kunnen wij u steeds zelf verder helpen. We hebben het volledige proces zelf in de hand, wat resulteert in een uitstekende (na)service.

Zonnepanelen plaatsen

Discrete zonnepanelen met een toprendement zonder het dak te ontsieren.

Slimme batterij

Verlaag uw energierekening en verhoog het verbruik van uw eigen zonne-energie.

Andere projecten

Fiscale wetgeving laadstations

Dat elektrisch de toekomst is, daar zijn we bij Energie De Kempen rotsvast van overtuigd. Al jarenlang zijn wij specialist in het plaatsen van zonnepanelen, laadpalen en slim energiebeheer.

Vanaf 2026 zullen enkel elektrische bedrijfswagens nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Maar geen elektrische wagen zonder een laadpaal! Daarom krijgen zowel bedrijven als particulieren fiscale stimulansen om een laadpaal te installeren.

Geen terugtellend tarief, wat nu?

Tot voorkort konden eigenaars van zonnepanelen nog aanspraak maken op het systeem van de terugdraaiende teller. Dit systeem werd nu vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Hieronder een samenvatting van wat er juist beslist is en wat er nu verandert

‘s Werelds eerste 2-in-1 EV-oplader en PV-omvormer

Met de SolarEdge omvormer met geïntegreerde EV-oplader kunnen huiseigenaren hun elektrische auto (EV) direct met zonne-energie opladen wat betekent dat ze het verbruik van duurzame energie kunnen maximaliseren en hun elektriciteitskosten verlagen

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!