+32 (0)14 74 62 78
(41 beoordelingen)
Wij maken het verschil
Regionaal én beter
Grote sterke merken
Offerte

Fiscale wetgeving laadstations

Dat elektrisch de toekomst is, daar zijn we bij Energie De Kempen rotsvast van overtuigd. Al jarenlang zijn wij specialist in het plaatsen van zonnepanelen, laadpalen en slim energiebeheer.

Vanaf 2026 zullen enkel elektrische bedrijfswagens nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Maar geen elektrische wagen zonder een laadpaal! Daarom krijgen zowel bedrijven als particulieren fiscale stimulansen om een laadpaal te installeren.

Vergroening van onze mobiliteit

Onze regering zet belangrijke stappen richting een betere lucht- en levenskwaliteit door het licht op groen te zetten voor het wetsontwerp van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem dat zorgt voor de vergroening van onze mobiliteit.
Met dit wetsontwerp gaan ze de omslag te maken naar mobiliteit die beter aansluit op de klimaatambities van ons land en zorgt voor een betere levenskwaliteit. Dit in drie stappen:

  1. In de toekomst zullen enkel koolstofemissievrije bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar zijn;
  2. Zowel particulieren als bedrijven kunnen beroep doen op fiscale stimulansen om thuis of op het werk laadpalen te installeren;
  3. De versterking van het mobiliteitsbudget moet ervoor zorgen dat meer mensen sneller kennismaken met duurzame opties voor woon-werkverkeer zoals openbaar vervoer of de fiets.

Elektrische en andere zero-emissie bedrijfswagens worden fiscaal aantrekkelijker dan niet-elektrische wagens. Concreet betekent dit dat vanaf 2026 enkel elektrische bedrijfswagens nog 100% fiscaal aftrekbaar zullen zijn. Een stimulans de stap te zetten naar een elektrische wagen. Maar uiteraard geen elektrische wagens zonder laadpalen!Laadpalen

Het aantal laadpalen moet de komende jaren fors de hoogte in. Bij bedrijven én werknemers thuis. Ook hier voorziet de overheid fiscale steunmaatregelen. Wie thuis een laadpaal installeert, kan rekenen op een belastingvermindering van 45% op de investering. Die vermindering wordt jaar na jaar afgebouwd om zo de installatie een boost te geven. Hierdoor hopen ze snel voldoende laadinfrastructuur op te bouwen. De laadpalen moeten gevoed worden met groene energie en gestuurd worden door slimme software, zodat het laden op het beste moment gebeurt.

 

Voor bedrijven zal de installatie van laadinfrastructuur voor meer dan 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Ook dit fiscale voordeel wordt jaar na jaar afgebouwd. De laadinfrastructuur moet voorzien worden op een semipublieke plaats, zoals de bedrijfsparking. Zo kunnen ook mensen die in de buurt wonen, na de kantooruren en tegen betaling, hun auto opladen.


Advies over laadpalen en slim energiebeheer

Onze jarenlange ervaring in de zonnepanelensector en samenwerking met sterkte merken maken van onze de ideale partner. De komende jaren zal er op het vlak van technologie nog veel vooruitgang geboekt worden, zeker wat batterijen, laadpalen en slim energiebeheer betreft. Hebt u nood aan advies of wilt u graag een offerte? Wij hebben verschillende laadpalen in ons aanbod. Er is vast eentje bij dat volledig aansluit bij uw noden.

Wij zijn alvast klaar voor deze nieuwe stap naar een emissievrije toekomst en nemen je graag mee!

De voordelen van een eigen laadpaal op een rijtje:

  • met een laadpaal aan huis kan je de wagen snel en veilig opladen;
  • zelf opgewekte stroom is een stuk goedkoper dan de stroom van een openbare laadpaal;
  • door slim energiebeheer zal de laadpaal je wagen opladen op het ideale moment.

Elektrische auto opladen buitenland 1500x430 1

Hebt u nog vragen?

Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met ons!

Onze diensten

Wij werken met vaste krachten uit de regio. Door geen taken uit te besteden, kunnen wij u steeds zelf verder helpen. We hebben het volledige proces zelf in de hand, wat resulteert in een uitstekende (na)service.

Zonnepanelen plaatsen

Discrete zonnepanelen met een toprendement zonder het dak te ontsieren.

Slimme batterij

Verlaag uw energierekening en verhoog het verbruik van uw eigen zonne-energie.

Andere projecten

Fiscale wetgeving laadstations

Dat elektrisch de toekomst is, daar zijn we bij Energie De Kempen rotsvast van overtuigd. Al jarenlang zijn wij specialist in het plaatsen van zonnepanelen, laadpalen en slim energiebeheer.

Vanaf 2026 zullen enkel elektrische bedrijfswagens nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Maar geen elektrische wagen zonder een laadpaal! Daarom krijgen zowel bedrijven als particulieren fiscale stimulansen om een laadpaal te installeren.

Geen terugtellend tarief, wat nu?

Tot voorkort konden eigenaars van zonnepanelen nog aanspraak maken op het systeem van de terugdraaiende teller. Dit systeem werd nu vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Hieronder een samenvatting van wat er juist beslist is en wat er nu verandert

Steunmaatregelen voor nieuwe zonnepaneleninstallaties, geïnstalleerd vanaf 2021

Om het installeren van zonnepanelen aan te moedigen, heeft de Vlaamse overheid beslist om een eenmalige investeringspremie uit te reiken. De juiste voorwaarden en bijkomende informatie, kan u hieronder vinden.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op. Wij adviseren u graag!